Fysik

Fysik - damn!

20. oktober 2004 af niqo (Slettet)
hej, en skid opgave driller mig lidt!

Menneskets energiomsætning er omkring 10MJ pr. dag. Energiindholdeti kærnemælk er ca. 150 kJ pr. dL.

Hvor meget kærnemælk skal vi drikke om dagen for at klare vores energibehov, hvis vores eneste fødeindtagelse er kærnemælk.

Håber nogle kan hjælpe med denne opgave og kan gi en god forklaring, på forhånd tak!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Mega betyder 10^9
Kilo = 10^3

ergo

(10*10^9 J)/(150*10^3 kJ)=dit svar i dL

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Jeg snakker lort, Mega = 10^6

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2004 af iB (Slettet)

hr i, du er kommet til at vende dit 9 tal forkert. Skulle der er ikke have stået, at mega=10^6!? ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2004 af iB (Slettet)

Nå, det var godt du så det selv :-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Det' godt, man er hurtigere end sin egn' skygg', når det gæld'r, at spotte egne fejl.

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Og så sætter DU IKKE ordene "damn" og "fysik" ved siden af hinanden en anden god gang, nigo!

Svar #7
20. oktober 2004 af niqo (Slettet)

tak for hjælpen men hvorfor fanden har vi slet ikk lært noget om det endnu

altså MJ står for 10^6?

og er det her rigtig stilt op?

j = kJ= MJ= kWh
400000=400=0,4=0,04 <---et eksempel..

Svar #8
20. oktober 2004 af niqo (Slettet)

han giver os opgaver men haraldrig fortælt at MJ står for 1000000J?

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. oktober 2004 af kyllerylle (Slettet)

sådan nogle betegnelser oplyses normalt i en formelsamling eller i din fysikbog din lærer behøver i virkeligheden ikke fortælle det.

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

(10*10^6 J)/(150*10^3 J)=dit svar i dL




Brugbart svar (0)

Svar #11
20. oktober 2004 af Peden (Slettet)

#7:
Hov, du har helt ret i din omregning PÅ NÆR kWh.

En kilowatttime er 3.6MJ.

Svar #12
21. oktober 2004 af niqo (Slettet)

tak for hjælpen friends.. er det så endelig rigtigt stilt op?

j = kJ= MJ= kWh
400000=400=0,4=0,04 <---et eksempel..

Svar #13
21. oktober 2004 af niqo (Slettet)

hov.. mente

j = kJ= MJ= kWh
400000=400=0,4=1,44 <---et eksempel

Brugbart svar (0)

Svar #14
21. oktober 2004 af KemiKasper (Slettet)

det sidste er galt. En kWh er som Peden skriver 3,60 MJ

Brugbart svar (0)

Svar #15
21. oktober 2004 af KemiKasper (Slettet)

jeg er bare for langsom... :p

Svar #16
21. oktober 2004 af niqo (Slettet)

hmmm jamen hvis

j,kj,mj er rigtigt på kWh gi 1,44 efter min mening, elle hvad for man eller jeg siger

1kWh=3,6MJ

3,6/10x4 = 1,44

er det ikk sådan man skal regne det når man har taget eksemplet 4000000j?

på forhånd tak

Svar #17
21. oktober 2004 af niqo (Slettet)

28800j/s skal beregnes i kWh? hmm..

28800j/s : (1000 så har man den i kj)

28,8kJ : (1000 så har man den i MJ)

0,0288 hva gør man så? eller er der en anen vej?

Brugbart svar (0)

Svar #18
21. oktober 2004 af Peden (Slettet)

Du har vist ikke helt styr på de enheder.

energi pr. tid (j/s) er en effekt, og det er det samme som Watt.

J er energi, og det kan også skrives som kilwatttimer, altså den mængde energi en ting med en effekt på 1kiloWatt forbruger på en time, og det er 3.6MegaJoule.

Brugbart svar (0)

Svar #19
21. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

"tak for hjælpen friends.. er det så endelig rigtigt stilt op?

j = kJ= MJ= kWh
400000=400=0,4=0,04
"

Det kan godt være, der er i god mening, men nej!!!

1 J = 10^-3 kJ = 10^-6 MJ = 10^-9 GJ osv.

Hvorfor snakker du om kWh?

Svar #20
21. oktober 2004 af niqo (Slettet)

ja jeg ger med sådan ca da..
er så 28800j/s det samme som = 28800kWh?

håber jeg er med! kan det passe så? sådan må det være efetr din mening mester Peden..

Forrige 1 2 Næste

Der er 35 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.