Fysik

kan ngn hj;lpe plzzzzzzz

22. november 2008 af lalalayba (Slettet)

Trykket 1 atm er ligmed trykket fra en kviksølvsøjle med højden 760 mm.

a) beregn massen af kviksølvsssøjle med et tværsnitsareal på 1,0 cm(i anden) og højden 760 mm.

b) hvad menes med udtryk som "trykket er 5 kg pr cm(i anden)" og hvor stort er dette tryk.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2008 af stræber-pigen (Slettet)

"plzzzz..." tsk tsk


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2008 af mathon

"trykket er 5 kg pr cm(i anden)" = tyngden af massen 5 kg pr. cm2

dvs.
p = (5 kg)*(9,82 m/s2)/(10-4 m2) = 491000 N/m2 = 491000 Pa

p = (491000 Pa)/(101325 Pa/atm) ≈ 4,85 atm


Svar #3
23. november 2008 af lalalayba (Slettet)

tusind tak for  mange tak


Skriv et svar til: kan ngn hj;lpe plzzzzzzz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.