Matematik

Kombinatorik - 4 mands udvalg

23. november 2008 af Thomas1408 (Slettet)

Hej.

Jeg har fået en opgaver der siger:
Hvor mange gange kan man lave et udvalg på 4 når man har 10 personer???
Jeg har selv sagt :
10 x 9 x 8 x 7 = 5040

Men jeg syntes det lyder sygt??
Er det rigtig??
HVis nej, hvordan gør man???


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2008 af ibibib (Slettet)

Da der ikke er forskel på de udvalgsmedlemmer:

K(10,4) = 240


Svar #2
23. november 2008 af Thomas1408 (Slettet)

Det forstod jeg ikk noget af, hvorfor " K(10,4) = 240 "

Jeg går kun i 8.klasse


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2008 af ibibib (Slettet)

Der var vist også en regnefejl. Svaret er

10·9·8·7/4·3·2·1 = 210.

Du skal dividere 4·3·2·1 da det samme udvalg kan udtages på flere måder. Hvis A, B, C og D bliver valgt til udvalget kan det ske ved at først bliver A valgt og derefter B, c og D. Men de kan også blive valgt på andre måder. 4·3·2·1 = 24 måder faktisk.


Svar #4
23. november 2008 af Thomas1408 (Slettet)

Ok, takker.

- God weekend


Skriv et svar til: Kombinatorik - 4 mands udvalg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.