Matematik

eksponential fuktion - rette

23. november 2008 af seriøs (Slettet)

Jeg skal angive regneforskrifter for eksponentielle udviklinger ved at finde b og r:

Jeg har glemt det, men jeg prøver:

f  har begyndelsesværdi 246,7 med en vækstrate på -3,6%

så er   r = -0.036  (eller skal jeg lægge 1 til?)

y = b • ax

y = 246,7 • -0.036^x    ?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2008 af Isomorphician

a = 1 + r <=>

a = 1 - 0,036


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2008 af peter lind

Som du selv skriver som en mulighed. Du skal lægge 1 til


Svar #3
23. november 2008 af seriøs (Slettet)

Ok altså :   y = 246,7 • 0,964^x 

tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: eksponential fuktion - rette

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.