Matematik

Nem brøk...

23. november 2008 af MigM (Slettet)

hvordan regner man denne opgave ud UDEN lommeregner?

14/3 ud af 120


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2008 af Isomorphician

120/(14/3) =

120*(3/14) =

360/14 =

180/7


Svar #2
23. november 2008 af MigM (Slettet)

Kan du forklare det?

Jeg kan godt se det er rigtigt, men hvorfor er

120/(14/3) ikke = 14/(3*120)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2008 af Isomorphician

Du dividerer et tal med en brøk, ved at gange tallet med den omvendte brøk.


Svar #4
27. november 2008 af MigM (Slettet)

Er det ikke vrøvl ?

fx. 2/3 af 15

15/3 = 5
5 * 2 = 10

og ikke som du skrev:  "Du dividerer et tal med en brøk, ved at gange tallet med den omvendte brøk."

Hvoraf det så ville være:

15 * 3/2 = 45/2


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2008 af Isomorphician

2/3 af 15 = 15*(2/3) = 10

Der ganger du jo også med en brøk.


Svar #6
28. november 2008 af MigM (Slettet)

Ja, men ikke med den omvendte som du skriver?


Svar #7
28. november 2008 af MigM (Slettet)

3/2 af 15
15*2 = 30
30/3 = 10

Man kan vel konkludere, at hvis tælleren er større end nævneren, så er det korrekt at gange med med den omvendte brøk.


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. november 2008 af Isomorphician

15/(3/2) = 10

15*(2/3) = 30/3 = 10

...

15/(2/3) = 22,5

15*(3/2) = 45/2 = 22,5

Man kan vel konkludere at det gælder uanset om tælleren er større end nævneren eller omvendt.

.....

15/(3/2) =

forlæng med nævnerens nævner:

(15*2)/((3*2)/2) =

faktor 2 forkortes væk i nævneren:

(15*2)/3 =

som kan skrive som:

15*(2/3)

Hvor (2/3) genkendes som den omvendte brøk af (3/2)


Skriv et svar til: Nem brøk...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.