Matematik

bestem koordinatsættet

23. november 2008 af sdelight (Slettet)

To funktioner f og g er givet ved

f(x)=x^2-x+2

g(x)=-x^2+5x-5/2


a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet .
P(2,f(2))

Det oplyses, at graferne for f og g har netop ét fælles punkt Q.

b) Bestem koordinatsættet til Q.

Jeg har lavet opgave a:

y = 3x + b

b = y-3x

b = 4-3*2 = 4-6 = -2

y = 3x + (-2)

y = 3x - 2

Men ved ikke hvordan jeg nu bestemmer koordinatsættet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2008 af Isomorphician

f(x) = g(x)


Svar #2
23. november 2008 af sdelight (Slettet)

det har jeg prøvet, men jeg kan ikke finde ud af det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. november 2008 af Isomorphician

f(x) = g(x) <=>

x2 - x + 2 = -x2 + 5x - 2,5 <=>

2x2 - 6x + 4,5 = 0

Løses nu som almindelig andengradsligning.


Svar #4
23. november 2008 af sdelight (Slettet)

kan det passe at de to punkter bliver 2,7 og 0,27  ?


Svar #5
23. november 2008 af sdelight (Slettet)

er der ingen der vil hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2008 af Isomorphician

Det kan ikke passe, da det jo bliver oplyst at der kun er ét fælles punkt.

Sæt evt. dine udregninger ind, så vi kan se hvad du har gjort.


Svar #7
23. november 2008 af sdelight (Slettet)

a= 2

b = 6

c= 4,5

d= b^2-4ac = 6^2-4*2*4,5 = 24

-b+kvdd/2*a = 6+kvd24/2*2 = 2,7

-b-kvdd/2*a = 6-kvd24/2*2  = 0,275


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. november 2008 af Isomorphician

a = 2, b = -6, c = 4,5

d = 36 - (4*2*4,5) = 36 - 36 = 0


Svar #9
23. november 2008 af sdelight (Slettet)

bliver koordinatsættet så (2,1) ?


Brugbart svar (4)

Svar #10
23. november 2008 af Isomorphician

2x2 - 6x + 4,5 = 0

d = 0

x = 6/4 = 1,5

x indsættes i en af de oprindelige ligninger:

y = (1,5)2 - 1,5 + 2 <=>

y = 2,25 - 1,5 + 2 <=>

y = 2,75

P(1,5, 2,75)


Svar #11
23. november 2008 af sdelight (Slettet)

Super:-)

Mange tak for hjælpen..


Brugbart svar (3)

Svar #12
09. november 2010 af nancy123 (Slettet)

hi


Skriv et svar til: bestem koordinatsættet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.