Matematik

ligninger

23. november 2008 af Necla (Slettet)

jeg vil blive glad hvis jeg kunne få hjælp til de her stykker!!

x+8=2x-3  _____________

4x+4=17-2x-1 ____________

2(x+3)=4x ____________


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2008 af CasperWL (Slettet)

X = 11

X = 2

X = 3

Værsko.:)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2008 af MigM (Slettet)

Den første giver:

x + 8 = 2x -3

Det vi gør er at ligge 3 til på begge sider og derved forsvinder -3 på venstre side af lighedstegnet. Det gør vi hele tiden til vi har isoleret x

<=>

x + 8 + 3 = 2x

<=>

x + 11 = 2x

11 = 2x - x

11 = x

Det samme princip gælder i alle opgaverne. Du kan ligge til og trække fra på begge sider af lighedstegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2008 af MigM (Slettet)

-3 forsvinder fra højre side mente jeg :)


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.