Matematik

Simpel andengradsligning

24. november 2008 af jcn (Slettet)

Ja så er vi her igen! jeg har fået en umiddelbart simpel andengradsligning, besvaret denne og så passer facit self ikke med facit i bogen! Kan simpelthen ikke gennemskue den!

2x^2 - 10x + 8 = 0

Min løsning; d = 36.

X = -(-10) + kvadratrod36 / 2*2 = 4      &  X= -(-10) - kvadratrod36 / 2*2 = 1

Bogen siger dog facit er 2 & 4... Anyone?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2008 af Arctan (Slettet)

Din diskriminant er forkert udregnet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2008 af Arctan (Slettet)

Næ. Den er gal med min hovedregning. Beklager.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2008 af Arctan (Slettet)

Din facitliste tager fejl. De korrekte løsninger er x = 1 og x = 4 som også ses ved indsættelse i ligningen. x = 2 er ikke en rod i andengradsligningen.


Svar #4
24. november 2008 af jcn (Slettet)

Fuck en hurtig respons!! :D

Vi kan altå blive enige om at mine beregninger og  besvarelser ovenover er korrekte???


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2008 af Arctan (Slettet)

#4.

Ja.


Skriv et svar til: Simpel andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.