Matematik

vinkel mellen tangenterne..

24. november 2008 af Mette40 (Slettet)

Hej (:
Sidder med en mat-opgave, og synes godt jeg kunne bruge noget hjælp.

opgaven lyder således:

Find den spidse vinkel mellem tangenterne til grafen for funktionen f(x)=sqrt(x) i punkterne (2,f(2)) og (6,f(6))

håber der er nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2008 af ibibib (Slettet)

Bestem tangenternes hældning.

Benyt formlen tav(v)=a


Svar #2
24. november 2008 af Mette40 (Slettet)

Hvordan gør jeg dette, ligningen for en tangent er jo:

y=f'(xo)*(x-x0)+f(x0)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2008 af mathon

f '(x) = 1/(2*√(x))

f '(2) = 1/(2*√(2)) = √(2)/4
f '(6) = 1/(2*√(6)) = √(6)/12

tan(δspids) = |(√(2)/4) - (√(6)/12)|/|1+(√(2)/4)*(√(6)/12)|


Svar #4
24. november 2008 af Mette40 (Slettet)

 #3

altså du har bestemt hældningerne, men hvad har du gjort til sidst, hvorfor benyttes den formel.

tan(δspids) = |(√(2)/4) - (√(6)/12)|/|1+(√(2)/4)*(√(6)/12)|


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2008 af mathon

se vinkelberegning


Skriv et svar til: vinkel mellen tangenterne..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.