Matematik

underlig brøk

24. november 2008 af ImUnknown (Slettet)

hvordan får jeg lavet denne brøk om til en andengradsligning?

går ud fra at jeg skal bruge denne formel: a/b + c/d = ad+bc/bd som jeg har fået, men kan simpelhen ikke få den til at give noget som ser ordentligt ud...

stykket hedder 1/2x-1 + 2/x-2 = 3

nogen genier? :P


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2008 af dara.online (Slettet)

gang igennem med fællesnævneren for de to brøker


Svar #2
24. november 2008 af ImUnknown (Slettet)

øehh?, den er jeg ikk' lige helt 100% med på?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2008 af dara.online (Slettet)

Brug din formel:

1/(2x-1) + 2/(x-2) = 3 ⇔ ganger med (2x-1)(x-2) for at fjerne næverner

(x-2)+2(2x-1)=3(2x-1)(x-2) ⇔ ... regn selv videre :-)


Svar #4
24. november 2008 af ImUnknown (Slettet)

Jeg takker ,bukker og nikker baglæns ud af døren ;)

fik resultatet til 2,7 og -0,7 så det lyder rimeligt =)

det var dejligt ^^


Skriv et svar til: underlig brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.