Matematik

svære logaritmeopg. (2.g)

21. oktober 2004 af Matti17 (Slettet)
Hey, håber i gider kigge flg. opg. igennem og komme med forslag til hvordan de regnes:

4) log(x^3) = 6 <=> log(x) = 2 <=> x = 100

6) log(x) < 2 <=> x < 100 og x > 0 <=> 0
7) (log(x))^2 -

8) log(x^2) > 1 <=> x^2 > 10 <=> x > sqrt(10) V x

9) (log(x))^2 - log(x^2) = 0 <=> ?

16) 9^x - 5*3^x +14 = 10 <=> ?

17) log(16^x-5*4^x+14) = 1 <=> ?

18) (logx)^2 - 11logx + 10 < 0 <=> ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2004 af frodo (Slettet)

hvad skal der stå i 7)?

9) (log(x))^2 - log(x^2) = 0 <=>
t=logx:
t^2-t=0 <=> t=0 V t=1 <=>
logx=0 Vlogx=1 <=> logx=1 <=> x=10

se de sidste som skjulte andengradsligninger fx:
9^x=(3^2)^x=3^(2x)=(3^x)^2

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2004 af Samuel (Slettet)

Ét indlæg om samme emne !

6) Forkert.

log(x)<=>
x
7) Du må lige skrive hele ligningen.

8) log(x^2)>1
<=>
log(x)>1/2
<=>
x>10^(1/2)
<=>
x>sqrt(10)

9) Hint: log(x)/log(x)=1

16) Hint: log(2^x)=x*log(2)

17) Hint: 10^(log(x))=x

18) Hint log(x)^2=log(x)*log(x)

Brug mine hints - og tænk dig lidt om!

Håber, det kan bruges... (:

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2004 af Samuel (Slettet)

4) er rigtig...

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2004 af frodo (Slettet)

hvorfor er 6) forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2004 af Samuel (Slettet)

Tja - det tror jeg da, den er.

log(x^2)<=>
2log(x)<=>
log(x)<=>
x<10^(1/2)

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. oktober 2004 af Samuel (Slettet)

hov...

6) log(x)<=>
x=10^2

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. oktober 2004 af frodo (Slettet)

så er den da også korrekt!

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. oktober 2004 af Samuel (Slettet)

Det er vel ikke forkert at skrive "0
#6: Svaret er naturligvis x
At x ikke må være negativt, må der argumenteres for bagefter.

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. oktober 2004 af Damon (Slettet)

Du mangler difinitionsmængde til alle opgaverne

9) (log(x))^2 - log(x^2) = 0 <=>
(log(x))^2 - 2*log(x)

t=logx:
t^2-2t=0 <=> d=4-4*1*0 = 4

rødder: t = (2 +/- 2)/1 <=> t = 0 V t = 4 <=>
logx=4 v logx = 0 <=> x = 40 <=> x = 1

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. oktober 2004 af frodo (Slettet)

ups!

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. oktober 2004 af Damon (Slettet)

#8 x må heller ikke være 0

Brugbart svar (0)

Svar #12
21. oktober 2004 af Samuel (Slettet)

Naturligvis ikke...

Brugbart svar (0)

Svar #13
21. oktober 2004 af Samuel (Slettet)

Summasumarum:

Tilføj nogle Dm(f)´er og kig i #2.

Svar #14
21. oktober 2004 af Matti17 (Slettet)

bukker og takker... kigger på det... kommer igen hvis jeg stadig ikke forstår det.

Brugbart svar (0)

Svar #15
21. oktober 2004 af Damon (Slettet)

Hvordan vil du løse 9) og 16) ved de råd du giver Samuel?

Svar #16
21. oktober 2004 af Matti17 (Slettet)

11) 3^(2x+1) = 2^(3x+1) <=> (2x+1)/(3x+1) = log2 / log 3 <=> ???


Samuel:

"9) (log(x))^2 - log(x^2) = 0 <=> ?"

Jeg kan ikke forstå at bruge dit "hint" til noget,,,

Brugbart svar (0)

Svar #17
21. oktober 2004 af Samuel (Slettet)

#16: Jeg sagde jo, at du skulle tænke dig om...


Hint: log(x)/log(x)=1 *

9) (log(x))^2 - log(x^2) = 0
<=>
log(x)^2=2log(x)
<=>
log(x)=2*1 *
<=>
x=10^2
<=>
x=100


Svar #18
21. oktober 2004 af Matti17 (Slettet)

Dvs. (logx)^2 / logx = logx ?

Svar #19
21. oktober 2004 af Matti17 (Slettet)

Og hvad siger du til flg. :D ?

11) 3^(2x+1) = 2^(3x+1) <=> (2x+1)/(3x+1) = log2 / log 3 <=> ???

Samuel: tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #20
21. oktober 2004 af Samuel (Slettet)

jes...

Du kan også opfatte det som:

log(x)^2=log(x)
<=>
log(x)=log(x)/log(x)
<=>
log(x)=1

Forrige 1 2 Næste

Der er 31 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.