Matematik

Bestem tangentens ligning

26. november 2008 af Myhren (Slettet)

Jeg har en opgave der hedder: Funktionen 1/3x^3-3x+1 har en tangent i punktet (-3,1). Så skal jeg bestemme en ligning for denne tangent. Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2008 af mathon

f '(x) = x2 - 3

f '(xo) = f '(-3) = (-3)2 - 3 = 9 - 3 = 6

tangentligning:
y - f(xo) = f '(xo)*(x-xo)


Skriv et svar til: Bestem tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.