Matematik

Meget kort differentialregning!

27. november 2008 af Biochem (Slettet)

Jeg sidder lige og skriver hjemmeopgavesæt, men tænkte lige på, hvordan man viser udregningerne, når man har med differentialregning at gøre? Hvordan skal jeg opstille det?

Eksempelvis kan vi tage: f(x)=5x+6 og x0 = 7

Jeg får det til f '(7)=5


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2008 af Sherwood (Slettet)

f(x)

f'(x)

f'(7)=


Svar #2
27. november 2008 af Biochem (Slettet)

#1 det forstår jeg ikke??

SKal der stå noget efter f(x) og f '(x)???


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

Ja, skriv hvad din afledte er.


Svar #4
27. november 2008 af Biochem (Slettet)

Hvad!!? Afledte? :-S

Jeg skrev også i går eftersom jeg var gpet glib af to moduler så har overhovedet ikke fat i det her, men jeg fandt ud af det til sidst, altså at finde svaret, med ved ikke hvordan man afleder! en der kan vise det? Vil helst gerne lære det her!


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

Man kalder en differentieret funktion for den afledte funktion ;) Så hvis man afleder, så differentierer man.

En måde at gøre det på er:

f(x)=5x+6

<=>         (skal være drejet 90o så pilene vender ned :))

f'(x)=5

=>

f'(7)=5


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. november 2008 af mathon

(kxn)' = k*n*xn-1

(b)' = 0       når b er konstant
................................................

for et udtryk af typen

f(x) = ax+b = ax1 + b
fås

f '(x) = a*1*x1-1 + 0 = a*x0 = a*1 = a

....................................................

f '(x) er den afledte af f(x)  

(afledt af f(x): ingen f(x) → ingen f '(x) i betydningen stammende fra og fuldstændig afhængig af )


Svar #7
27. november 2008 af Biochem (Slettet)

så hvis jeg har: f(x)=3x+4 og x0=2

så hedder det:

f(x)=3x+4

f '(3)

f '(2)=3

Er dette korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. november 2008 af mathon

så hedder det:

f(x) = 3x+4

f '(x) = 3       uanset værdien af x  (specifikt for DETTE lineære udtryk - sonst nicht)

f '(2) = 3


Svar #9
27. november 2008 af Biochem (Slettet)

hvis det nu bliver en anelse mere peberet:
 

f(x)=4x2-5x+3 og x0=-1

f(x)= 4x2-5x+3

f '(x)=?


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. november 2008 af dara.online (Slettet)

Differentation er linært, dvs. (g+h)'=g'+h', således kan du bruge #6 på hvert af ledende i f ...


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. november 2008 af mathon

det "meget kort" i overskriften holder du ikke;
har du meget langt til din matematikbog?
.......................................................................

f(x) = 4x2 - 5x1 + 3  og xo = -1

f '(x) = 4*2*x2-1 - 5*1*x1-1 + 0 = 8x1 - 5*x0 = 8x - 5*1 = 8x - 5

f '(-1) = 8*(-1) - 5 = -8 - 5 = -13


Skriv et svar til: Meget kort differentialregning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.