Matematik

Ligning

27. november 2008 af Youngmann (Slettet)

Løs ligningen 8-x ÷ x+1 = -2

Måske lidt hjælp til hvad jeg skal starte med?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. november 2008 af Jerslev (Slettet)

 #0: Start med at gange (x+1) igennem på begge sider. :)


Svar #2
27. november 2008 af Youngmann (Slettet)

8-1x ÷ 1x+1 = -2  ?

Men jeg vil lige tillade mig at spørge, hvorfor (x+1) og ikke f.eks. (x+2) ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. november 2008 af Jerslev (Slettet)

 #2: Sådan som jeg læser opgaven, så har du følgende:

Det løses ved at gange igennem med (x+1), for så forsvinder brøken.


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. november 2008 af Jerslev (Slettet)

 #3: Og LaTeX ser ud til at være gået i stykker igen...

Anyway, der skal stå:

(8-x) / (x+1) = 1


Svar #5
27. november 2008 af Youngmann (Slettet)

Hmm, den forstod jeg ikke - nå, ligemeget.


Svar #6
27. november 2008 af Youngmann (Slettet)

Så det er faktisk kun -2 du ændre?


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. november 2008 af dara.online (Slettet)

Som #3 skriver gang igennem med (x+1) for at fjerne nævneren så får du (8-x)=-2*(x+1) ... regn selv videre ...


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.