Matematik

log - rette

28. november 2008 af seriøs (Slettet)

Den forvirrer mig pga. 7 og 0,5(x), men jeg har prøvet.

Er der ik en formel til den her?

log(7^(0,5x+1)

1 · log(7^0,5x) = log(9)

x · log0,5^7 = log(9)

x = log(0,5^7) / log(9)


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. november 2008 af Jerslev (Slettet)

 #0. Du løser den forkert. Husk på, at log(a^b) = b*log(a).  Prøv at udnytte dette. :)


Svar #2
28. november 2008 af seriøs (Slettet)

log(7^(0,5x+1) = 9

log(a^b) = b*log(a).

1 · 7log(0,5x) = log(9)
 

7log(0,5x) = log(9)

x = log(9^7) / log (0,5)
 

Ser det godt ud nu :)?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. november 2008 af Jerslev (Slettet)

 #2: Nej. Prøv at opskrive, hvad du har brugt som "a" og "b".


Svar #4
28. november 2008 af seriøs (Slettet)

log(7^(0,5x+1) = 9

log(a^b) = b*log(a)

a = 7  og b = 0,5x.

0,5x · log(7^1) = log(9)

nu bliver det lidt svært..

x = log(7) / log(9)  / 0,5
 

eller skal jeg dividere 7 /0,5  og 9 /0,5

x = log(3,5) / log (4,5)   hmm.. ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Det er ikke rigtigt. Den er gal med dit "b". :)


Svar #6
28. november 2008 af seriøs (Slettet)

at b ikke er 0,5 ? eller hvor helt præcist?

for jeg indsætter den da rigtigt ik?


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. november 2008 af Jerslev (Slettet)

 #6: Såvidt jeg kan læse det, så er b=0.5x+1


Svar #8
28. november 2008 af seriøs (Slettet)

nå ok, men det giver så alligevel det samme i facit ik? 

fordi: 

7^(0,5x+1) = 9

log(a^b) = b*log(a)

a = 7 og b = 0,5x + 1

0,5x +  log(7) = log(9)

0,5x + log(7^1) = log(9)

x = log(7) / log(9) / 0,5

x = log(3,5) / log (4,5)         jeg fatter det ik'.. det er det samme?  


Brugbart svar (1)

Svar #9
28. november 2008 af Jerslev (Slettet)

 #8: Jeg prøver lige at løse den:

7^(½x+1) = 9

log(7^(½x+1)) = log(9)

(½x+1)*log(7) = log (9)

0.5x+1 = log(9)/log(7)

0.5x = log(9)/log(7) -1

x = log(81)/log(7) - 2


Svar #10
28. november 2008 af seriøs (Slettet)

kan du forklare mig den sidste sætning?

0.5x = log(9)/log(7) -1

her trækker du fra, hvor jeg har ganget til log(9).. ok.

x = log(81)/log(7) - 2

-2 får du ved at dividere 0,5 på begge sider.. men hvor kommer 81 fra?


Brugbart svar (1)

Svar #11
28. november 2008 af Jerslev (Slettet)

 #10: Jeg ganger med 2 på begge sider:

0.5x = log(9)/log(7) - 1 

x = 2*log(9)/log(7) -2 = log (9^2)/log(7) -2 = log(81)/log(7) -2


Svar #12
28. november 2008 af seriøs (Slettet)

ok jeg er med.. mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: log - rette

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.