Matematik

Forskrift og ligevægt

28. november 2008 af LouiseNielsen92 (Slettet)

Hej (:

Jeg har lidt problemer med en opagve i en emneopgave i matematik:

Der er konstateret nedenstående sammenhæng mellem pris, udbud og efterspørgsel på den bestemt vare:

Mængde = x                                                         5.000 stk.                                   45.000 stk.

Pris (efterspørgsel) = f(x)                                         40 kr.                                           20. kr.

Pris (udbud) = g(x)                                                    10. kr                                            30 kr.

a) Bestem forskrifterne for f og g, idet vi antager, at f og g er lineære

b) Beregn ligevægtsprisen


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. november 2008 af richterklanen (Slettet)

f(5.000) = 40 og f(45.000) = 20, og f(x) = a(x-x0) + f(x0) , hvor a = (5.000-45.000)/(40-20), og hvordu kan vælge (x0, f(x0) = (5.000, 40)

Tilsvarende for g


Skriv et svar til: Forskrift og ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.