Kemi

Renhed.

28. november 2008 af GYM4000 (Slettet)

Hej I kloge hoveder.

Hvis man vil har givet nogle oplysning, hvor man udfra det gerne vil bestemme hvor meget titrervæske i mL der skal bruges til  37 w / w % saltsyre.

kan følgende formel så bruges:

p = densitet

(c37% * V37% * p37%)/(M37%)   = (c0,10 * V0,10)/(1000mL/L)

hvorså V37% isoleres: 

V37% = (c0,10 * V0,10 * M37%)/ (c37% * p37% * 1000mL/L)

HÅBER I KAN GIVE MIG EN HJÆLPENDE HÅND.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2008 af mathon

37 masse% saltsyre har densiteten d = 1,181 g/mL = 1181 g/L

M(HCl) = 36,4609 g/mol

c = 0,37*d/M = 0,37*(1181 g/L)/(36,4609 g/mol) = 11,9846 mol/L ≈ 12 M


Svar #2
28. november 2008 af GYM4000 (Slettet)

Er du sikker på dette?

fordi der er jo også givet et volume, og en koncentration. De bør da også anvendes i beregningerne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2008 af mathon

rumfanget forkortes "bort"

c = n/V = (m/M)/V = [(0,37*V*d)/M]/V = 0,37*d/M


Skriv et svar til: Renhed.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.