Matematik

Skæring mellem kugle og plan?

30. november 2008 af kulfi (Slettet)

Hej

Har fået stillet følgene opgave:

Bestem β´s røringspunkt med kuglen og bestem en ligning for β.

Jeg har fået givet og regnet mig frem til følgende oplysninger fra tidligere opgaver:

Kuglen har en anden tangentplan β, som er parallel med α.

α: 2x+3y+6z-80=0

Hvordan finder jeg så β: røringspunkt med kuglen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2008 af mathon

...hvilken kugle?


Svar #2
30. november 2008 af kulfi (Slettet)

Hehe glemte helt at skive:P

Kuglens ligning er: (x-2)^2+(y+1)^2+(z-5)^2=7^2


Svar #3
30. november 2008 af kulfi (Slettet)

Ingen der kan fortælle mig hvordan jeg kan løse opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2008 af mathon

i hvilket af α's halvrum er kuglens centrum beliggende?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2008 af mathon

                        dist(α,C(2,-1,5)) = (2*2+3(-1)+6*5-80)/√(22+32+62)


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. december 2008 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=607627


Skriv et svar til: Skæring mellem kugle og plan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.