Fysik

hjælp til en sidste opgave

30. november 2008 af Martin_boy (Slettet)

har brug for hjælp til denne opgave har søgt efter den i forum men har intet fundet

en element har polspændingen 1,38 V ved strømstyrken 400mA. hvis elementet skal levere yderliger 300mA falder polspændingen 0,090V

- beregn den indre resistans

- bestem spændingskildens hvilespænding og kortslutningsstøm.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2008 af peter lind

Polspændingen P er givet ved P=E-Ri*I Hvor E er den elektromotoriske kraft, Ri er den indre modstand og I er strømstyrken. Sæt de givne data ind i denne ligning og du får 2 ligninger med 2 ubekendte E og Ri, som du må løse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2008 af mathon

                          Ri*I1  +  Upol_1  = Uhvile = Ri*I2 + Upol_2

 Ri*(0,4 A) + (1,38 V)  = Ri*(0,7 A) + (0,090 V)

((0,7-0,4)A)Ri = (1,38-0,090)V

(0,3 A)Ri = 1,29 V

Ri = (1,29 V)/(0,3 A) = 4,3 Ω

Uhvile = (4,3 Ω)*(0,4 A) + (1,38 V) = (1,72 V)+ (1,38 V)  = 3,1 V

Ikort = Uhvile/Ri = (3,1 V)/(4,3 Ω) = 0,7209 A = 720,9 mA


Skriv et svar til: hjælp til en sidste opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.