Tysk

Tysk - fortsætter. Svært/ikke svært? HJÆLP!!!!

30. november 2008 af mads-tvede (Slettet)

Jeg står i det store dilemma og skal vælge sprog nu.

Jeg har i min studieretning 4 a niveau fag og vil ikke ende op med et 5. derfor er tysk fortsætter nok dte eneste jeg kan vælge.

Problemet er bare, at min tysklærer fra folkeskolen var... bims. så jeg er HELT på bar bund hvad angår tysk desværre. Hvor meget forfra starter man? Vi snakker gymnasie (STX) her.

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2008 af Camen (Slettet)

gramatik mæssigt starter man hvor man slap.

nogle steder tager man lidt repetation det gjorde vi i hvertfald, og en del af det vi havde om i 1g kunne jeg godt huske fra 8-9klasse.


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. november 2008 af danielruhmann (Slettet)

Tysk grammatik er logisk bygget op og gider du bruge en times tid om ugen (eller et kvarter om dagen) på at læse lidt tysk, så skal du nok komme hurtigt efter det.

Det mundtlige lærer du hen ad vejen.


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. november 2008 af Biochem (Slettet)

#2

Jeg har lidt det omvendte problem!

Snakker flydende tysk, faktisk så flydende at min lærer stod forbavset med åbent mund og gloede da jeg snakkede. Men grammatisk er jeg et nul! Jeg fatter det simpelthen ikke!


Svar #4
30. november 2008 af mads-tvede (Slettet)

Jeg har intet problem mundtligt, men grammatisk. :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. november 2008 af Biochem (Slettet)

Det kan jeg regne ud :-)

Håbede bare på at Hr. Rhümann kunne give mig et par råd omkring hvordan jeg kunne forbedre mig skriftligt!


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. november 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Vil man lære for eksempel engelsk og tysk, kan jeg kun anbefale at se udsendelser på det pågældende sprog og gerne mindst en time om dagen, så også intonationen kommer med, og Biochem, jeg havde det lidt på fornemmelsen, sproget var både korrekt og fornemt formuleret (det, du sendte mig). Tror du tog lidt gas på mig ikke? Men det gør ikke noget.


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. november 2008 af danielruhmann (Slettet)

Du kan forbedre dig grammatisk på to måder:

Du kan sætte dig ned med din grammatikbog (skrevet og forklaret på dansk). Tag fx fat i GTG, den er ret udbredt på gymnasier og forklarer da også de grammatiske sammenhænge nogenlunde. Hvis du er til det lidt mere avancerede, så tag fat i Munksgaards "Tysk Grammatik", som udkom i 1995, mener jeg.

At se fjernsyn hjælper ikke så meget på din grammatiske forståelse, tror jeg. Jeg tror, at du skal gribe fat i nogle skønlitterære bøger - eller bøger, som du normalt ville læse på engelsk. På den måde ser du, hvordan sætningerne er bygget op og hjernen lærer kontinuerligt under læsningen. Hvis tiden ikke er til skønlitteratur, så prøv at læse noget på internettet. Måske interesserer du dig for Die Bundesliga? Der er mange sider, hvor der også er fora. Hvis du interesserer dig for politik, er der også mange muligheder her.

Tysk er et logisk sprog. I hvert fald når det gælder basisgrammatikken. Du må prøve at benævne nogle af de problemfelter, du vil forbedre dig inden for - ellers kan jeg svært hjælpe dig videre:)

Einen schönen Abend aus Flensburg


Brugbart svar (1)

Svar #8
01. december 2008 af Dota (Slettet)

Svar #3

Hvordan kan man snakke flydende tysk uden at kunne grammatikken? Eller dvs det kan man jo selvfølgelig godt (danskere taler jo også flyendene uden at kunne grammatikken ;-) ) Men kan man sproget flydende, så burde det skriftlige da også sidde lige i skabet (i hvert fald nogenlunde), og så kan jeg ikke forstå, at der er problemer...

Eller er det fordi du "bare" snakker derudaf, men hvor der er mange fejl??

Synes bare umiddelbart det lød lidt mærkeligt ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #9
01. december 2008 af Biochem (Slettet)

#8

Startede md at snakke tysk da jeg var 7 så det mundtlige har jeg nok som følge deraf! :-)

Men som sagt: Grammatikken tager livet af mig!


Brugbart svar (1)

Svar #10
01. december 2008 af Dota (Slettet)

Jamen er der så fejl, når du taler?? Det lyder bare underligt at en, som kan flydende mundtlig tysk, ikke kan det skriftlige.. Man kunne forestille sig, at en som kan flydende mundtlig tysk også i høj grad kan høre, hvad der ska stå i det skriftlige... Men det er måske helt forkert antaget??


Brugbart svar (1)

Svar #11
01. december 2008 af danielruhmann (Slettet)

#10

Det er jo heller ikke til at forstå, at folk fra Schweiz og Østrig kan skrive flydende tysk, når de taler så meget anderledes end der skrives...


Brugbart svar (1)

Svar #12
01. december 2008 af Dota (Slettet)

AArh Rühmann, det er vist noget andet?? Det er jo noget accent og dialekt, vi er ovre i der...


Brugbart svar (1)

Svar #13
01. december 2008 af danielruhmann (Slettet)

Ja, men et fint bevis på, at det skriftlige og mundtlige sprog kan være vidt forskelligt - derfor mange unge fra de to lande har store skriftlige problemer...

Dog må jeg også tilslutte mig dit synspunkt. Jeg forstår ikke, hvordan man kan tale et sprog flydende uden at kunne skive det korrekt. Lyder nærmest som ordblindhed.


Brugbart svar (1)

Svar #14
02. december 2008 af Dota (Slettet)

#1

For at svare på dit spørgsmål, så er tysk et rigtig godt sprog - meget logisk som Rühmann altid siger ;-)

Og jeg kan kun anbefale dig at tage det... Og hvis man gør en indsats, så kan man rent ud fra grammatikbøger fx gøre store fremskridt (modsat engelsk som jeg ikke finder logisk)

Jeg er gået fra 4 i første standpunkt til 12 her i 3. Så jo, selvom du ikk er en ørn, så kan det sagtens lykkes at få banket noget tysk ind... ;-)

Min erfaring er (for at svare på dit spørgsmål) at lærerne i høj grad starter rimeligt forfra.. Så man er overhovedet ikke tabt bag en vogn fra start af.. Og husk at karakteren som sådan tæller noget i 1.g - så stil bare en masse spørgsmål, også gerne de "dumme og nemme", hvis du forstår ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #15
02. december 2008 af Dota (Slettet)

* Og husk at karakteren som sådan ikke tæller noget i 1.g (sådan skulle den være)


Skriv et svar til: Tysk - fortsætter. Svært/ikke svært? HJÆLP!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.