Matematik

Liniers placering i forhold til hinanden??

01. december 2008 af trice (Slettet)

Er der en der kan hjælpe med, hvordan disse tre linier ligger placeret i forhold til hinanden??

M1: (x,y,z) = (1,0,1) + t (1,1,-2)

M2: (x,y,z) = (2,0,0) + t (-2.-2,4)

M3: (x,y,z) = (1,0,0) + t (2,2,-3)

Jeg ved, at M1 er parallel med M2 da der kun er en konstant til forskel, men hvad med M3??


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

M3: (x,y,z)=(1+2t, 2t, 1-3t), sæt t=0 sek, hvis vi starter der, så er (x,y,z)=(1,0,1), den kan vi kalde u. Det samme gør du med for eksempel M2

Brug så 

θ=cos-1*(u*v)/(u*v) for at finde vinklen mellem linierne.


Skriv et svar til: Liniers placering i forhold til hinanden??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.