Matematik

Differentioalkvotienter

01. december 2008 af martinonline (Slettet)

Hej alle inde på Studieportalen.
Tak for et super website, hvor der er mulighed for at få hjælp når det kniber med en opgave.

Jeg har fået en opgave, opgave 317, som kan ses i det Word 2007 dokument jeg har vedhæftet.

Opgavebeskrivelsen er her, hvis man ikke kan åbne dokumentet:

Et bakteriedræbende middel tilsættes til næringsopløsning, hvor en bakteriekultur vokser. Væksten fortsætter endnu et stykke tid, men derefter begynder bakteriemængden at aftage. Bakteriepopulationen p til tiden t er:
p=10^6+10^4t-10^3t^2

Find populationens væksthastighed til tidspunkterne t=0, t=5 og t=10

Jeg er i tvivl om hvordan jeg skal gå i sving med opgaven, skal jeg differentiere den og derefter prøve at sætte t=0, 5 og 10 ??
Eventuelt hvorledes gøres dette.

På forhånd tak.Martin


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2008 af Jerslev

#0: Det er helt korrekt, hvad du tænker på. =)

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
01. december 2008 af martinonline (Slettet)

Syntes bare ikke det giver så meget mening:

p=?10^6+?10^4 t-?10?^3 t^2
p^'=6*?10?^5+4*?10?^3 t-3*?10?^2∗2∗??
p^'=?60?^5+?40?^3 t-?30?^2*2t
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2008 af mathon

p(t) = -103t2 +104t +106

p'(t) = -2.000t + 10.000

p'(0) = ..............

p'(5) = ..............

p'(10) = ............


Svar #4
02. december 2008 af martinonline (Slettet)

Hvordan får du -2000t + 10.000.
Vil du ikke prøve at forklare med uddybende?

-103t2 f.eks.

3*-102*1*t2 giver da ikke -2000t ? (Har brugt de der differentierings regler)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2008 af Amal K (Slettet)

hej tænkte lige på om jegv måtte få denne hjemmeside du snakker om. Så vil det være super godt. :D

Og skal lige spørge, er der også noget om e^x og sådan noget på hjemmesiden.


Skriv et svar til: Differentioalkvotienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.