Matematik

Hjælp umulig ligning

01. december 2008 af albanien (Slettet)

hey har denne ligning som jeg ik forstår

3-x/ x+1=4            ifølge min lommeregner giver det X= -1/5

men jeg forstår det ikke og jeg skal bruge mellemregninger til at forstå det  tusind håber en kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2008 af mathon

x ≠ -1

sæt parentes om tæller og nævner, hvad man altid gør, når der er flere led

multiplicer derefter med (x+1) på begge sider ...........


Svar #2
01. december 2008 af albanien (Slettet)

giver det x= -1/5??

forstår ik hvad der menes med multiplicer???


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

Multiplicer=gange


Svar #4
01. december 2008 af albanien (Slettet)

forstår det stadigvæk ik    forstår ik hvordan man kommer frem til resultatet ved at gøre ovenstående nogen der uddybe  mange tak


Svar #5
01. december 2008 af albanien (Slettet)

( 3-x) / ( x+1) = 4

jeg ved ik hvad jeg så får på begge sider?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. december 2008 af Only*Me (Slettet)

( 3-x) / ( x+1) = 4

3-x=4*( x+1)

3-x=4x+4

så burde du selv kunne resten.


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. december 2008 af juventuz (Slettet)

(3-x)/(x+1)=4

3-x=(x+1)*4=4x+4

3-x=4x+4

3-4=4x+x

-1=5x

x=-1/5


Svar #8
01. december 2008 af albanien (Slettet)

jeg forstår godt så langt nu      skal jeg så rykke 3 over på den anden side  så har jeg -x= 4x+1??

hvis det korrekt hvad gør jeg derefter


Svar #9
01. december 2008 af albanien (Slettet)

sorry så ik juventuz      tusind tak er med nu


Skriv et svar til: Hjælp umulig ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.