Fysik

kort opgave, hjælp! .

02. december 2008 af Mette40 (Slettet)

Nogen der kan hjælpe med denne opgave?

- En bil kører med farten 65 km/h. Bilen bremser, således at størrelsen af den acceleration IaI = 5,5 m/s^2

a) hvor lang tid går der, før bilen holder stille?

b) Find bremselængden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Til den første bruger du v=v0-a*t, hvor v=0m/s, da den jo stopper

Til den anden bruger du S=½at2

Husk at lave de 65 km/h om til meter pr sek og husk at anføre enheder


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2008 af lalalayba (Slettet)

er det ik noget med accelerationen

acceleration er hastighedsforørgelse pr. tidsenhed

dvs a(accellerationen)= hastighedforørgelse/tid.


Svar #3
02. december 2008 af Mette40 (Slettet)


altså til a) :

v=v0-a*t

v = 0-5,5 m/s^2 * 65 km/h  ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

accelerationen, som er en vektor (på linie med sted og hastighed), kan være positiv eller negativ afhængig af det koordinatsystem, man vælger, og det er rigtigt, at accelerationen, som jo måles i meter pr. sekund pr. sekund, eller m/s2 er hastighedsændringen pr tidsenhed. Det kan du se af enhederne, derfor siger jeg altid at man skal bruge enheder i sine besvarelser i fysikken. Start nu med at lave km/time om til meter pr sekund og skriv enhederne, så kan du se dig ud af det.


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

#3, nej du kan ikke have både km/h og meter pr. sek i samme ligning, det kan du selvfølgelig godt, , men så skal du alligevel lave det om på et tidspunkt


Svar #6
02. december 2008 af Mette40 (Slettet)

62 km/h / 3,6 = 18,0556 m/s


Svar #7
02. december 2008 af Mette40 (Slettet)

skal v0 så ikke sættes til 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Nu var det vist 65 km/time, så vi får 65000m/3600sek = 18 m/s. Du må ikke tage flere betydende ciffre med, end der er i opgaven (her 2 stk). Men fortsæt nu selv!!


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Nej v0 er begyndelseshastigheden, og v er sluthastigheden som er 0 m/s


Svar #10
02. december 2008 af Mette40 (Slettet)


er det ikke denne formel der skal benyttes v(t )= a0*t +vo ?


Svar #11
02. december 2008 af Mette40 (Slettet)

altså:

0 = 18-5,5* t

= 3,28 sekunder


Skriv et svar til: kort opgave, hjælp! .

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.