Matematik

procent

03. december 2008 af hallo18 (Slettet)

hej.

HVis jeg har et forsøg hvor jeg mit resultat er 2,0 med en usikkerhed på ±0,2.

Den teoretiske værdi er 2,0

HVordan regner jeg den procentvise afvigelse ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2008 af Hr. Kræmer (Slettet)

Hvis din usikkerhed er på ± 0,2  vil dit resultat svinge fra 1,8 til 2,2

Derfor må du regne ud for 1,8 og for 2,2

Procentvis afvigelse fra teorien:  Differensen divideret med teoretisk værdi * 100 %

DVS:

( ( 2,0 - 1,8 )  /  2,0 ) * 100 %       =  10 %

( ( 2,2 - 2,0 )  /  2,0 ) * 100 %       =   10 %


Svar #2
03. december 2008 af hallo18 (Slettet)

Hvis jeg nu har fået et resultat på 0,095 ±0,004

Den teoretiske værdi er 0,1

Afvigelsen vil så være:

((0,1-0,091)-0,1)*100 = 9%

((0,1-0,099)-0,1)*100 = 1%
 

Siger man så at resultatet er mellem 1 og 9 % fra det teoretiske?


Svar #3
03. december 2008 af hallo18 (Slettet)

*


Skriv et svar til: procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.