Matematik

eksponentielle funktioner

03. december 2008 af 0fficepark (Slettet)

hvis man har funktionen f(x)=b*ax og skal finde a ud fra 2 punkter, hvilken formel skal jeg så bruge? Er det opløsningsfaktorer? (tror det er den det hedder).

OG det samme spørgsmål for forskriften for potens: kvdr(a) = b = b2 = a


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2008 af Hr. Kræmer (Slettet)

Hej Officepark

Eksempel:    f(2) = 1  og f-2) = 81

y = b*ax

81 = b*a-2    og
1 = b*a2       ligningerne divideres

81 = a-4        hvoraf a findes

(34) - (1/4) = a

3-1 = a

a = 1/3

Indsæt dine egne værdier


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2008 af Hr. Kræmer (Slettet)

hov, der er lidt regnefejl, men du forstår idéen


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2008 af mathon

                                    f(x) = b*ax; a,b € R+

                                    a = (y2/y1)1/(x2-x1)

                                    ..............................

                                    y = b* xa; a,b,x € R+

                                    a = log(y2/y1)/log(x2/x1)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2008 af ibibib (Slettet)

Eller hvis funktionen er eksponentiel


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2008 af mathon

#4 gælder kun for x2-x1 € N

da  n√(x) kun er defineret for n € N
 


Skriv et svar til: eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.