Matematik

Bestem arealet af trekant ABC udtrykt ved c

03. december 2008 af Muten (Slettet)

I en trekant ABC gælder at |BC| = 2 • |AB| og |AC| = 5/2 • |AB|

a) Bestem cos(C)
Det har jeg gjort og fik cos(C) = 0,925

b) Bestem arealet af trekant ABC udtrykt ved c

Hvordan regner jeg b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2008 af juventuz (Slettet)

Jeg har regnet opgaven i denne opgave

(Link fjernet pga. dødt link. Mvh. Studieportalen.dk)


Svar #2
03. december 2008 af Muten (Slettet)

mange tak...

Men det går lige lidt for stærkt for mig...

forstår godt hvordan du finder vinkel C som bliver 22,33165...

jeg kender også godt formlen T = 0,5 •a•b•sin(C)...

Men hvordan finder du ud af at 0,5 •a•b•sin(C) = 0,949918 • c2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2008 af juventuz (Slettet)

0.5*a*b*sin(c)=0.5*2c*2.5c*sin(22.3316)=0.949918c2


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2008 af juventuz (Slettet)

Jeg har jo angivet a og b udtrykt ved c i opgaven (lige under tegningen)


Svar #5
03. december 2008 af Muten (Slettet)

smart :D

havde jeg ikke lige set


Skriv et svar til: Bestem arealet af trekant ABC udtrykt ved c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.