Matematik

Haster! For mange er det en nem opgave!

03. december 2008 af mads5 (Slettet)

Har et problem med denne opgave:

Bestem samtlige løsninger i hovedintervallet til følgende ligning:

cos(v) = sin(v) * sin(30)

I må meget gerne forklare hvordan man gør det :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. december 2008 af Isomorphician

Hint: sin/cos = tan


Svar #2
03. december 2008 af mads5 (Slettet)

Den formel har jeg godt set før, men kan stadig ikke regne det ud. kan du komme med lidt mere hjælp?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. december 2008 af okerne (Slettet)

brug cotangens istedet:

Cot(x)=cos(x)/sin(x):

cos(x)/sin(x)=sin(30) => cot(x)=sin(30) => x=inverse(cot(sin(30))


Brugbart svar (3)

Svar #4
03. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

cos(v)=sin(v)*sin(30)

<=>

cos(v)/sin(v)=sin(30)

<=>

tan-1(v)=sin(30)      tan(v)=sin(v)/cos(v) <=> tan-1(v)=cos(v)/sin(v)

<=>

v = tan(sin(30))


Svar #5
03. december 2008 af mads5 (Slettet)

Jeg ved ikke hvad cot og inverse er desværre, har ikke lært om det. har ikke matematik på så højt et niveau. men kunne være dejligt hvis du ville forklare det med sin/cos=tan :D Det ville være en kæmpe hjælp.


Svar #6
03. december 2008 af mads5 (Slettet)

Jeg siger MANGE tak :D


Svar #7
03. december 2008 af mads5 (Slettet)

men kan det passe at vinklen er 0,0087.......

og er der ikke flere løsninger ?


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. december 2008 af okerne (Slettet)

til svar # 4

tangens er ikke defineret ved cos(x)/sin(x), men derimod ved sin(x)/cos(x)


Brugbart svar (1)

Svar #9
03. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

#8 Det har jeg heller ikke skrevet. Jeg skrev tan-1=cos/sin


Svar #10
03. december 2008 af mads5 (Slettet)

men kan det passe at vinklen er 0,0087.......

og er der ikke flere løsninger ?


Brugbart svar (1)

Svar #11
03. december 2008 af okerne (Slettet)

sorry


Svar #12
03. december 2008 af mads5 (Slettet)

Vil en ikk lige svare:

kan det passe at vinklen er 0,0087.......

og er der ikke flere løsninger ?
 


Brugbart svar (1)

Svar #13
03. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

Du skal bare taste ind på lommeregneren, hvis det er gjort rigtigt, så er svaret ovenstående,


Brugbart svar (1)

Svar #14
03. december 2008 af juventuz (Slettet)

Vinklen er 63.4349 ifølge

solve(cos(v)=sin(v)*sin(30),v)


Brugbart svar (1)

Svar #15
03. december 2008 af juventuz (Slettet)

nsolve brugte jeg self (solve giver jo underlige tal i trekantsopgaver)


Svar #16
03. december 2008 af mads5 (Slettet)

Når jeg indtaster tan(sin(30)) bliver det 0,0087..


Svar #17
03. december 2008 af mads5 (Slettet)

Jeg har kun en texas ti-30 lommeregner .. så kan ikke bruge det der solve noget.


Brugbart svar (1)

Svar #18
03. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

Regner du i grader eller radianer?


Brugbart svar (1)

Svar #19
03. december 2008 af juventuz (Slettet)

#3 skrev korrekt

Brug cotangens:

Cot(x)=cos(x)/sin(x):

cos(x)/sin(x)=sin(30)

cot(x)=sin(30)

x=arccot(sin(30))=63.4349 grader
 


Svar #20
03. december 2008 af mads5 (Slettet)

grader går jeg ud fra.


Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.