Matematik

fra tangent hældning til ligning

04. december 2008 af jesperher (Slettet)

En parabel f(x)= x2-x-2

til denne parabel høres en tangent med hældningskofficienten 1/2   . jeg skal opstille en ligning for tangenten.. :s...

jeg kan selv regne ud at f ´(x) = 2x-1

og at f ´(x) = 1/2

men så regner jeg jo bare ud at 2x-1 = 1/2 <=> x=3/4

men hvordan opstiller jeg så en ligning for tangenten?

på forhånd tak. jesper.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2008 af peter lind

Du har dermed finder at tangenten går gennem (3/4,f/3/4)). Du har altså et punkt på linien og hældningen af linien.


Skriv et svar til: fra tangent hældning til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.