Kemi

Nogen der vil hjælpe?

04. december 2008 af xSweetheart (Slettet)

En opgave lyder således: Peter ønsker at måle Østersøens saltholdighed på tre dybder ud for Gotland. Hanudtager 5,00 mL af vandprøverne, fortynder med lidt demineraliseret vand og tilsætter 20 dråber kaliumchromatopløsning som indikator. Opløsningen titreres nu med 0,100 M sølvnitratopløsning, og ækvivalensvolumenerne er som følger;



Dybde                      Ækvivalensvolumen

Overflade                 5,1 mL
50 m                         6,0 mL
150 m                       17,1 mL

1: Beregn chloridionkoncentrationen i de tre dybder.
2: Beregn også vandets saltholdighed som masse%.
3: Hvad skal Peter gøre ved affaldet?

Jeg er helt blank,


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

ved ikke...

nacl + sølvnitrat--> x + x  <--- kender ikke helt reaktionsskemaet :/

ved ækvivalenspunktet reagerer de i et eller andet forhold, nacl og kaliumchromat, ud fra det kan du udregne chloridionkoncentrationen så vidt jeg ved.

Ved ækvi. har de nemlig ens stofmængde, og du kender vel stofmængden af sølvnitrat håber jeg? du har hvertfald c har du skrevet, hvis du har volumen kan du finde "n", og n(sølvnitrat) = n ( cl) ved ækvivalenspunktet.. og du havde jo volumen af vandprøverne.. håber det hjælper, er ikke sådan mega god til kemi, men tror det er sådan man gør det:/


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. december 2008 af Ramses I (Slettet)

Cl- + Ag+ -----> AgCl(S)

Natriumchlorid og sølvnitrat danner tungtopløseligt sølvchlorid. Kaliumcromat er en indikator og bruges derfor blot til at bestemme ækvivalenspunktet ved et farveskift formentlig. kaliumkromat indgår derfor ikke i den støkiometriske beregning. ved indsætning i molkors fås:

x = (5,1* 0,100)/5= 0,102 mol/l  = *35,5 g/mol = 3,6 g/l eller promille = 0,36 %

Det er mit bedste bud på løsning af opgaven, håber det kan bruges. Du kan selv regne de andre ud.....


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. december 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

ahaha, nå så var mit da helt forkert, du må hellere lytte til Ramses så : D han lyder som om han har lit mer' styr på det end mig.

vh. Line =) 


Skriv et svar til: Nogen der vil hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.