Matematik

Er denne her opgave rigtig? Please :S

05. december 2008 af Neeluh (Slettet)

Funktionen f er givet bed f(x) = 4x. En eller flere af følgende funktioner har grafer, der fremkommer som spejlbilleder i y-aksen af f’s graf. Hvilke(n)?

g1(x) = (2-2)x = 0,25 *
g2(x) = 4-x = 0,25 *
g3(x) = (1/4)-x = 4
g4(x) = (1/4)x = 0,25 *
g5(x) = (1/2)2x = 0,25 *
g6(x) = 2-2x = 0,25 *

* = fremkommer som spejlbilleder i y-aksen.
 

^^ er det rigtigt??


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis du erstatter x med -x i din ligning, får du et spejlbillede af grafen i y-aksen, så g(x) = -4x er et spejlbillede af din graf i y-aksen. Du bør tegne det op, for eksempel i intervallet x : [-10,10]. Nu har du jo ikke skrevet det så pænt op, kig på din første funktion for eksempel, der står (2-2) og det er jo 0. Tænk i øvrigt på, at et objekt (en genstand), der reflekteres i et plant spejl synes at være lige så langt bag ved spejlet, som det er foran. Al matematik kan relateres til naturen, så matematikken er udsprunget af et behov for at kunne forstå naturen - se på den på den måde, det letter indlæringen!

Der findes en del regler for reflektioner i forskellige linier, for eksempel erstatter du y med -y, så reflekterer du billedet (grafen) i x-aksen

Håber det var til nytte


Skriv et svar til: Er denne her opgave rigtig? Please :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.