Matematik
Integration
24. oktober 2004 af
Gloom (Slettet)
Hejsa.
Nogen der kan hjælpe mig med at integrere følgende:
S(sinx+cox)^2 dx
og den her:
Sqrt=kvadratrod
Bestem tallet a, således at(nedre grænse 3, øvre grænse 9):
S(Sqrt[x]+ a/Sqrt[x])dx =12
Håber du kan hjælpe.
Mvh. Jesper.
Nogen der kan hjælpe mig med at integrere følgende:
S(sinx+cox)^2 dx
og den her:
Sqrt=kvadratrod
Bestem tallet a, således at(nedre grænse 3, øvre grænse 9):
S(Sqrt[x]+ a/Sqrt[x])dx =12
Håber du kan hjælpe.
Mvh. Jesper.
Svar #1
24. oktober 2004 af frodo (Slettet)
orker kun den første..
udregn parentesen, og tænk på idiotreglen, og på flg. sætning:
2sin(x)cos(x)=sin(2x)
udregn parentesen, og tænk på idiotreglen, og på flg. sætning:
2sin(x)cos(x)=sin(2x)
Svar #4
17. januar 2006 af Duffy
9
S(sqrt[x]+ a/sqrt[x])dx = 12
3
9
[2/3*x*sqrt[x]+ 2a*sqrt[x]] = 12
3
[2/3*x*sqrt[9]+ 2a*sqrt[9]] - [2/3*3*sqrt[3]+ 2a*sqrt[3]] = 12
[2/3*9*3+ 2a*3] - [2/3*3*sqrt[3]+ 2a*sqrt[3]] = 12
[18 + 2a*3] - [2*sqrt[3]+ 2a*sqrt[3]] = 12
18 + 6a - 2*sqrt[3] - 2a*sqrt[3] = 12
6 - 2*sqrt[3] = 2a*sqrt[3] - 6a
6 - 2*sqrt[3] = a*(2sqrt[3] - 6)
6 - 2*sqrt[3] = -a*(6 - 2sqrt[3])
-a = (6 - 2*sqrt[3]) / (6 - 2*sqrt[3])
-a = 1
Duffy
S(sqrt[x]+ a/sqrt[x])dx = 12
3
9
[2/3*x*sqrt[x]+ 2a*sqrt[x]] = 12
3
[2/3*x*sqrt[9]+ 2a*sqrt[9]] - [2/3*3*sqrt[3]+ 2a*sqrt[3]] = 12
[2/3*9*3+ 2a*3] - [2/3*3*sqrt[3]+ 2a*sqrt[3]] = 12
[18 + 2a*3] - [2*sqrt[3]+ 2a*sqrt[3]] = 12
18 + 6a - 2*sqrt[3] - 2a*sqrt[3] = 12
6 - 2*sqrt[3] = 2a*sqrt[3] - 6a
6 - 2*sqrt[3] = a*(2sqrt[3] - 6)
6 - 2*sqrt[3] = -a*(6 - 2sqrt[3])
-a = (6 - 2*sqrt[3]) / (6 - 2*sqrt[3])
-a = 1
Duffy
Skriv et svar til: Integration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
