Matematik

Matematik opgaver 1.g

24. oktober 2004 af H03 (Slettet)

1) for hvilke tal c, har -2x^2-24x+c=0 igen løsninger?

2) bestem b, så 4x^2+bx+9=0 har netop en løsning.Bestem løsningen.

3)For hvilke tal a, har ax^2+3x-6=0 to løsninger?løs derefter ligningen for hhv. a=3, a=0, a=-3/8 og a=-3

Svar #1
24. oktober 2004 af H03 (Slettet)

hvis der er lige nogen der vil hjælpe mig med at forklare hvad jeg skal gøre her ???

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2004 af erdos (Slettet)

I alle opgaver skal du arbejde med diskriminanten.

Ad 1) Du ved, at andengradsligningen ikke har nogle løsninger, hvis diskriminanten er mindre end 0. Opstil derfor diskriminanten, sæt den til at være mindre end 0, og isoler c.

I de andre gør du det samme. I b sætter du lig nul - netop én løsning, og i c sætter du større end nul - to løsninger.

Svar #3
24. oktober 2004 af H03 (Slettet)

altså i 2) skal jeg der sætte 0 ??

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2004 af erdos (Slettet)

Du ved jo, at hvis diskriminanten er 0, så er der netop én løsning.

dvs. b^2 - 4 * 4 * 9 = 0, b isoleres...

Svar #5
24. oktober 2004 af H03 (Slettet)

ok tak skal du have

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2004 af erdos (Slettet)

Så lidt...

Mht. det sidste af opgave 3, sætter du jo bare de forskellige værdier af a ind og løser andengradsligningen på normal vis.

Skriv et svar til: Matematik opgaver 1.g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.