Matematik

Ligning.

07. december 2008 af Tobias11111 (Slettet)

"En linje går gennem punktet (1,3) og danner en vinkel på 40 grader med x-aksen. Bestem en ligning for linjen"

Jeg er gået fuldstændig i stå, håber i kan starte mig igang..

tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2008 af Isomorphician

tan(v) = hældningskoefficienten.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. december 2008 af mathon

y = tan(40°)x + b

3 = tan(40°)*1 + b

b = 3 - tan(40°)

konklusion:
y = tan(40°)x + (3-tan(40°))


Svar #3
07. december 2008 af Tobias11111 (Slettet)

Isomorphician

Kan du uddybe?:)



mathon:

skal jeg så regne din konklusion ud?:)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2008 af Isomorphician

#3

I en retvinklet trekant er tan defineret som: tan(v) = a/b

Hvis vi indfører variabelnavne der passer til en lineær funktion (y = ax + b) får vi:

tan(v) = (ændring i y-værdi)/(ændring i x-værdi) = (y2 - y1)/(x2 - x1) = a


Svar #5
07. december 2008 af Tobias11111 (Slettet)

#4:

Når okay, men jeg kender kun et punkt nemlig (1,3).. Får at finde a, så skal jeg jo bruge et punkt mere..


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. december 2008 af mathon

y = tan(40°)x + (3-tan(40°)) er den nøjagtige ligning

en tilnærmet
er
y = 0,8391x + 2,1609

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. december 2008 af mathon

nej du bruger punkt-hældning-formlen

se
http://peecee.dk/upload/view/143750


Svar #8
07. december 2008 af Tobias11111 (Slettet)

Jeg får det til 0,86x+2,14

kan det passe?


Svar #9
07. december 2008 af Tobias11111 (Slettet)

Svar #7: men kan man ikke bruge punkt-hældnings-formen?


Svar #10
07. december 2008 af Tobias11111 (Slettet)

tak for hjælpen drenge.


Skriv et svar til: Ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.