Matematik

Svær en..

07. december 2008 af Tobias11111 (Slettet)

Skotten McGerrig efterlod halvdelen af sin formue til sin kone, 40000 kr til sin datter og desuden halvdelen af resten til butleren. Halvdelen af resten til sin ynglingshund og de resterende 60000 kr til velgørende formål..

En der kan hjælpe mig igang?:)


Svar #1
07. december 2008 af Tobias11111 (Slettet)

Skal man bare skrive en lang regnestykke eller ligning?:)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2008 af CasperWL (Slettet)

Det er sådan set lige meget, hvis ikke din lære har stillet noget specielt krav ang. udregningen, så gør som du finder bedst.:)


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. december 2008 af srnkrkgrd (Slettet)

Opstil en ligning for hele udtrykket. Nu viser du ikke det hele, men der er helt sikkert en sammenhængen imellem de forskellige faktorer.

Eks.

formue = 2*det konen får
formue = det konen får + det datteren får +

Mon ikke det kan lade sig gøre?


Svar #4
07. december 2008 af Tobias11111 (Slettet)

#2. Ja præcis, det rigtig nok. Men jeg har slet ingen ingen ide om hvordan jeg skal starte..

#3 Jeg forstår ikke helt dude:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2008 af srnkrkgrd (Slettet)

Min pointe var blot at lave en ligning for hele udtrykket.

F.eks er formuen lig to gange det konen får, fordi hun får halvdelen: "Skotten McGerrig efterlod halvdelen af sin formue til sin kone"

Så er det blot at forsætte i sammeretning indtil alle faktorer er opskrevet.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2008 af watsonsaido (Slettet)

hvis du skal finde hele formuen er det nemt nok:

60000 x 2 må være lig med "Halvdelen af resten til sin ynglingshund og de resterende 60000 kr til velgørende formål"

Derfor må 60000 x 2 x 2 være lig med "halvdelen af resten til butleren" + "Halvdelen af resten til sin ynglingshund og de resterende 60000 kr til velgørende formål"

+ de 40000 til datteren er det halvdelen af formuen

x 2 igen er det hele formuen..

altså (60000 x 2 x 2 + 40000) x 2 = 560000 kr.


Svar #7
07. december 2008 af Tobias11111 (Slettet)

#6

hold da kæft, tusind tak!:D


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. december 2008 af watsonsaido (Slettet)

det var så lidt..


Skriv et svar til: Svær en..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.