Matematik

ligning mm.

08. december 2008 af morsbøl (Slettet)

Hej med jer

Mon nogen kan hjælpe mig med dettem jeg er hekt tabt   Hilsen og tak Gete

Figuren viser en kasse med kvadratisk bund og uden låg. Bundens sider har alle længden x, og kassens højde er h. Kassens rumfang skal være 0,5m3 (500 liter), og den skal fremstilles med de mål, der giver den mindst mulige overflade.


a) Udtryk kassens rumfang ved hjælp af h og x.


b) Opstil ligningen: Rumfang = 0,5 og isoler h i denne ligning.


c) Udtryk kassens samlede overflade (uden låg) ved hjælp af h og x.


d) I udtrykket for den samlede overflade skal du nu erstatte h med det du fandt i b). Derved kan kassens overflade udtrykkes alene ved x, altså som en funktion f af x. Angiv forskriften for f(x).


e) Bestem minimum for f(x), og angiv de værdier af x og h, der giver den mindst mulige overflade af kassen.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

1) Kassens rumfang = x2*h = 500 ltr. <=> h=500 ltr/x2

2) Overfladen = 4*x*h+x2 = 4*x*500 ltr/x2 = 2000 ltr/x

Så du får f(x) = 2000/x

Find så ff '(x) og sæt det lig 0 og find x


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. december 2008 af Isomorphician

a) Hvordan regner du rumfanget af en kasse ud?

b) Se din anden tråd.

c) Arealet: Bund + 4 sider

d) Gør som der står.

e) Differentier funktionen du finder i d, og sæt denne lig 0 for at finde minimum.


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

jeg har lavet en fejl!!


Skriv et svar til: ligning mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.