Matematik

Reducering v. toppunkt

09. december 2008 af rys2006ckeb (Slettet)

Sidder og slås lidt med følgende reducering:

t/(1-t)*e*a =1

Jeg har indtil videre gjort følgende:

t/(1-t)*e*a =1 t*a*e = (1-t)
(dvs., jeg har udskrevet (1-t) på venstre side ved at gange det ud)

Herfra går jeg så i stå. Ifølge min ti-89'er, skulle jeg gerne ende med t = 1/(e*a+1) til helt slut

Jeg kan regne ud, at jeg derfor skal fra t*a*e = (1-t) til t*(a*e+1) = 1, for til slut at kunne dividere (a*e+1) ud på venstre side.

Men hvad sker der fra t*a*e = (1-t) til t*(a*e+1) = 1? Hvor kommer +1 på venstre side fra? Og hvor bliver -t'et på højre side af?

Jeg håber, håber, håber at I kan forstå, hvad jeg skriver og hjælpe mig med en løsning:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/144058


Svar #2
09. december 2008 af rys2006ckeb (Slettet)

Tusind tak!

Jeg har dog stadig et tomt hul, der hvor jeg burde forstå, hvordan man går fra ea*t=1-t til t*1+ea*t=1?

Er der nogen der har mod på at forsøge at forklare det med ord? Det ville redde mig:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2008 af Isomorphician

ea*t = 1 - t

Læg t til på begge sider:

t + ea*t = 1

t kan også skrives som t*1:

t*1 + ea*t = 1


Svar #4
09. december 2008 af rys2006ckeb (Slettet)

Herremeget tak!


Skriv et svar til: Reducering v. toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.