Matematik

Bevis (ligning og koordinatsæt)

09. december 2008 af stray (Slettet)

Hej alle ; )

Jeg sidder virkelig fast i denne her opgave:

Bevis hvordan man kan bestemme ligningen for en ret linie, når man to punkter på linien.

Jeg ved godt hvordan man regner det ud, men ikke hvordan man beviser det, så er der nogen der kan give mig et lille skub?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2008 af 215 (Slettet)

har et bevis på at finde hældning, men det er håndskrevet og det er mes kordinater


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2008 af mathon

Λy/Λx = k(onstant)


Svar #3
09. december 2008 af stray (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvad i mener ; )


Brugbart svar (2)

Svar #4
09. december 2008 af CasperWL (Slettet)

Hvis vi har ligningen y = ax+b sætter x til nul får vi y = a * 0 + b = b. derfor ligger punktet 0,b på linjen.

Når x vokser med 1 i y =ax + b vil y bliver a større. Altså Hvis vi indsætter x + 1 på x pladsen i a * x + b får vi a(x +1) + b = ax + a+b = ax +b+a

det betyder, at punktet med koordinatset (x+1,ax+b) ligger på linjen. vi ved jo også at punktet med koordinatsæt (x,a*x+b) ligger på linjen. Når x vokser med 1 får vi altså en y værdi der er a større: ax +b+a-(a*x+b) = a.

bestemme a og b ud fra formelen : de to punkter på linjen kaldes i formelen i sætningen x1, y1 og x2 og y2. vi kan bestemme a og b ud fra formelerne : a = y2 - y1 / x2 - x1. B = y1 - a * x1

Håber at det hjalp lidt:)


Svar #5
09. december 2008 af stray (Slettet)

Ja, nu forstår jeg det meget bedre. Tusind tak skal du have!


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. december 2008 af Contradel (Slettet)

Hej måske kan du bruge mit illustrerede bevis til noget, hvis du/i ser en fejl, må i meget gerne rette!

http://rapidshare.com/files/171793085/Beviset_for_a.docx


Svar #7
10. december 2008 af stray (Slettet)

Takker xD


Skriv et svar til: Bevis (ligning og koordinatsæt)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.