Matematik

Subprime lån - matematik

09. december 2008 af abk_buch (Slettet)

Hejsa..

Jeg vil i min SRP-opgave om den nuværende finansielle krise, meget gerne beskrive, hvordan et Subprime lån er bygget op... Jeg har stakkevis om konsekvenserne og lånene i sig selv, men mangler viden om hvordan et givent Subprime lån tager sig ud... Jeg vil fx. gerne udregne terminsydelsern ved et sådant, samt rente og afdragenes størrelse sat overfor annuitetslån og fastforrentede lån som jeg allerede har udregnet..

nogen, der har nogen ideer til, hvordan jeg griber en sådan opgave an eller indhenter information.. nettet er fyldt med informationer om lånene men desværre ikke om matematikken bag..

desmere disse konkrete spr.mål..

1) Tilskrives renten variabelt HVERT år

2) kan ydelsen udregnes som værende et fast forrentet (serielån) lån til at starte med, der dernæst går over i et annuitetslån eller hvad søren..??

håber der er en venlig vidende sjæl derude..

mvh anne


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2008 af PedeV (Slettet)

Hej anne.

prøv dette link:

http://www.brewedfreshdaily.com/2008/an-example-of-a-subprime-loan

Har ikke selv læst det endnu. Men det kan være det besvarer nogle af dine spørgsmål.

Ps..  Hvordan har du opbygget din opgave?? Kan se du skriver om kredit/finanskrisen. Mangler selv både inspiration og rød tråd i min opgave.. Hvilke økonomiske teorier bruger du?


Svar #2
10. december 2008 af abk_buch (Slettet)

mange tak...

skriver i samf/mat og har især tænkt mig at kommer ind på de forskellige økonomiske skoler..

jeg starter med at beskrive forløbet op til krisen i 1929 for så at beskrive den nuværende krise og især de forskellige lånetyper + bevis af annuitetsformlen.. så skal ejg sammenligne dem og til slut sige hvordan man løse kriser... (: derudover vil jeg måske komme ind på USA's rolle som tilbageblivende supermagt - det har også et fint samfundsfagligt ord, som jeg bare har glemt.


Skriv et svar til: Subprime lån - matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.