Matematik

Ellipses parameterfremstilling

10. december 2008 af larslarsen05 (Slettet)

Hej, jeg har problemer med denne opgave.

Jeg har fået en opgave som lyder vektorfunktionen f(t)= x(t)=10cos4t

                                                                                                    y(t)=8cos4t

Beregn halvakser og brændningspunkt

Ville da mene at man kunne finde halvakserne ved at sige hhv. x(t)=0 og y(t)=0 og på den måde se hvor den skærer x og y akserne ? men det kan jeg ikke få til at give noget rigtigt ..

på forhånd tak


Svar #1
10. december 2008 af larslarsen05 (Slettet)

Brændnigspunkt=brændpunkt 


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2008 af mathon

x = 10*cos(4t)
y = 8*sin(4t)

x/10 = cos(4t)
y/8 = sin(4t)
 

x2/102 + y2/82 = 1

halve storakse = 10
halve lilleakse = 8

brændpunkter: (±√(102-82);0) = (±6;0)


Skriv et svar til: Ellipses parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.