Matematik

Firkants areal

10. december 2008 af Kakaspige (Slettet)

Hej!

jeg har fået en opgave som siger:

Opgave 6:

En byggegrund har form som en firkant ABCD. Tre af siderne har følgende længder:

|AB| = 25,7 m; |BC| = 25,1 m og |CD| = 23,8 m.

Længden af diagonalen AC er målt til 38,2 m.
Endelig er vinkel D målt til 94°.
 

i opgave a regnede jeg så ud at min vinkel B giver 97,5

men så kommer mit problem..

Opgave b)

b) Bestem byggegrundens areal.

og jeg har jo ikke højden, så kan ikke bruge arealet til trekanten ;s har ellers kigget lidt rundt, men kan ikke finde nogen der har det samme problem som mig..

håber i vil hjælpe! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2008 af sigmund (Slettet)

Arealet af trekant ABC beregnes som (1/2)*|AB|*|BC|*sin(B). På samme måde beregnes arealet af den anden trekant. Arealet af byggegrunden er så summen af de to arealer.


Skriv et svar til: Firkants areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.