Matematik

fremstiller en ellipse

10. december 2008 af #A (Slettet)

Jeg har fået denne ligning

x2-4x+4y2-24y+4=0

Og den skal laves om til 

(x-x0)2/(a2)+(y-y0)2/(b2)=1

Jeg har gjort følgende indtil videre: 

x2-4x+4(y2-6y)-4=-4

Jeg ved bare ikke hvordan jeg skal komme videre. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2008 af mathon

x2-4x+4y2-24y+4=0

(x-2)2 + 4(y-3)2 = -4 + 4 + 36

(x-2)2 + 4(y-3)2 =  36

(x-2)2/62 + (y-3)2/32 = 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2008 af sigmund (Slettet)

Nu har #0 i hvert fald fået facit. Hvis fremgangsmåden er uklar, må du sige til. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2008 af fluen på væggen (Slettet)

Du skal bruge kvadratsætningerne til at sige:

(x-x0)2 = x2+x02-2xx0

og

(y-y0)2 = y2+y02-2yy0

så da der står x2 og -4x, må disse svare til leddene x2 og -2xx0, hvorfor -4x=-2xx0 og man ser at x0=2.

Hvad y angår, er dit indledende arbejde brugbart. Du har skrevet noget med 4(y2-6y), og her må -6y svare til -2yy0, hvorfor y0=3. Prøv nu at skrive:

(x-2)2+4(y-3)2

og regn de to parenteser ud. Den rest, der ikke passer med disse to parenteser flytter du så over på den anden side af lighedstegnet, hvorved du opnår (spørg evt. til mellemregningerne):

(x-2)2+4(y-3)2 = 36

Nu dividerer du så med 36 på begge sider, da der skal stå 1 på højre side. Det viser sig, at 36=62 og 36/4 = 32, så derved finder du også a og b.


Skriv et svar til: fremstiller en ellipse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.