Matematik

areal

10. december 2008 af signeth (Slettet)

heej alle

Jeg skal beregn arealet af Fredericias bykerne. men jeg ved ikke helt hvordan.

målestoksforholdet er 5,6 cm = 1 km

på tegningen jeg har tegnet er radiues nemlig ikke det samme.

radius fra siden, nederst er den 7,3 cm på tegningen.

raidus lodret 6,1 cm.

hvordan kan jeg så beregne den "kvarte" "cirkel"

Håber at I kan hjælpe

signe


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2008 af sigmund (Slettet)

Har du en tegning, du kan vise os? Læg den evt. på peecee.dk. 


Svar #2
10. december 2008 af signeth (Slettet)


Svar #3
10. december 2008 af signeth (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2008 af sigmund (Slettet)

Se, der er tre elementer: en kvartcirkel, et rektangel og en trekant. Du regner arealet af den hver for sig, og lægger sammen til sidst. Kvartcirklen er del af en cirkel med radius 6,2 (jeg går ud fra, at du har målt rigtigt). Klarer du den ikke selv herfra?


Svar #5
10. december 2008 af signeth (Slettet)

nåå ja! det er bare mig :s ej hvor erjeg dum. der er jo 3 dele.

EJ altså xD MEN TAK :D jo jeg gør hihi


Svar #6
10. december 2008 af signeth (Slettet)

på selve tegningen giver det hele 40,74 cm3

målestoksforholdet er 5,6 cm = 1 km

Hvordan laver jeg det så om til km3?

er det ikke bare 40,74 x 5,6 = 228,144 km3?


Svar #7
10. december 2008 af signeth (Slettet)

nej det kan ikke passe. jeg ved det ikke :/


Svar #8
10. december 2008 af signeth (Slettet)

km2*


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. december 2008 af sigmund (Slettet)

1 km i virkeligheden er 5,6 cm på kortet. Således er 1 km2 i virkeligheden lig 5,62 cm2 på kortet. Hvad er 5,6 i anden? Så hvis du dividerer 40,74 med 5,62 skulle du gerne have arealet af bykernen i km2


Skriv et svar til: areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.