Matematik

Ligning for ret linje

11. december 2008 af JMMJ (Slettet)

"Bestem en ligning for den rette linje der går gennem punktet P ( - 4, 7 ) og som er parallel med linjen m :  2x + 4y = 8"

Jeg er ret fortabt og kunne godt bruge noget hjælp.

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2008 af CasperWL (Slettet)

Du skal bruge lineær regression på lommeregneren. Når du har fundet linjen, kan du automatisk gå ind og se ligningen for linjen. :)


Svar #2
11. december 2008 af JMMJ (Slettet)

Jeg må desværre ikke bruge lommeregner til denne opgave. Andre bud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2008 af CasperWL (Slettet)

Hvis linjen -4, 7 går parallel med linjen 2x+4y=8 - Hvad har de så tilfældes ?


Svar #4
11. december 2008 af JMMJ (Slettet)

Hældningskoefficienten?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2008 af diemauerdk (Slettet)

#4 ja 2 parallelle linier har ens hældning. Nu kan du bruge formlen y = ax + b, hvor a er hældningen. du mangler bare b! :)


Svar #6
11. december 2008 af JMMJ (Slettet)

..og hvordan finder jeg b?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. december 2008 af diemauerdk (Slettet)

du kender a, hældningen. Derudover ved du at den skærer i punkt (x,y) = (-4,7). Ved at indsætte dette i

y = ax + b, så har du kun b som ubekendt. 7 = y, -4 = x. og du kender a, så når du har indsat, skal du bare løse denne ligning og finde b, som vil være din eneste ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. december 2008 af diemauerdk (Slettet)

Jeg finder hældningen:
2x+4y=8
4y = 8-2x
y = 2 – 0,5x

hældningen = -0,5

husk punktet (-4;7)
y = ax + b

7 = -0,5*-4 + b

7 = 2+ b
5 = b

altså får du:

y = -0,5x + 5
 


Svar #9
11. december 2008 af JMMJ (Slettet)

Tusind tak! : )


Skriv et svar til: Ligning for ret linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.