Fysik

Fysikopgave om Tryk

11. december 2008 af boingr (Slettet)

En dag er barometerstanden 1 atm og temperaturen er 20 grader Celsisus. Inde i et bildæk er trykket 4
atm. Man vil nu pumpe mere luft i dækket med en cylinderformet
pumpe. Pumpen er   1 m langt.


 Hvor langt skal stemplet presses ind for luften begynder at strømme fra pumpen og inde i dækket.?

Jeg gad godt vide hvordan denne opgave skal løses?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. december 2008 af mathon

hvis
pumpen køles, så temperaturen holdes konstant på 20 °C (hvilket i praksis er vanskeligt)

p2*V2 = p1*V1

p2*L2*A = p1*L1*A

p2*L2 = p1*L1

L2 = (p1/p2)L1

L2 = (1/4)L1

L2/L1 = 1/4

(L1-L2)/L1 = (4-1)/4

ΛL/L1 = 3/4

ΛL = (3/4)L1 = 0,75%*L1


Skriv et svar til: Fysikopgave om Tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.