Matematik

Ligning

12. december 2008 af bamseboller (Slettet)

HJÆLP !

Jeg skal i min studieretningsopgave bevise forskellige sætniner indenfor det gyldne snit og jeg har to ligninger, hvor jeg simpelthen ikke forstå mellem regningerne:

Den første er:

h=(1/ø)*g  => h=(ø-1)*g  => h=(kvadratrod5 / 2)g-½g

det skal siges at ø er lig: ø=(1+kvadratrod5)/2

Og den anden er:

x^2=x+1

Hvordan kan det lade sig gøre ?

Håber virkelig der en der kan hjælpe !!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2008 af peter lind

1/ø kan omskrives ved at forlænge i tæller og nævner med kvrod(5)-1

Hvad er problemet med x2=x+1?


Svar #2
12. december 2008 af bamseboller (Slettet)

tak, men hvor kommer kvrod(5)-1 fra ?

og den anden ligning, jeg forstår bare ikke hvordan det kan lade sig gøre, det skal siges, at x også svarer til tallet ø her.


Svar #3
12. december 2008 af bamseboller (Slettet)

jeg har fået den første ligning omskrevet lidt, så jeg bedre selv forstår det:

er vedhæftet som fil - kan du forklare det sidste medfører tegn ?

Vedhæftet fil:!.doc

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2008 af peter lind

#2 rødderne i ligningen x2=x+1er (1-kvrod(5))/2 og (1+kvrod(5))/2.

#3 Jeg har desværre aldrig kunnet læse de filer, der lægges ind på studioportalen. Kan du ikke bruge en anden fildelings service.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.