Fysik

Komplekse tal CL kreds

13. december 2008 af dikkelmikkel (Slettet)

Hej, hvordan regner jeg teoretisk hvordan impedansen i en CL kreds, altså spole og kondensator afhænger af frekvensen. Er der nogen der har noget godt materiale? Jeg er også i tvivl om hvordan jeg finder den teoretiske faseforskydning, da jeg jo skal have nogle værdier at sammenligne mit forsøg med,

På forhånd tak


Svar #1
13. december 2008 af dikkelmikkel (Slettet)

Iøvrigt er jeg ikke sikker på at der er nogen faseforskydning? men ville en formel for impedansens frekvensafhængighed kunne udledes ved at substituere omega=2pi*f ind i Z = j*omega*L+1/(j*omega*L)?


Svar #2
13. december 2008 af dikkelmikkel (Slettet)

Eller undskyld: j*omega*L+1/(j*omega*C)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2008 af mathon

Z = R + j(ωL- (1/(ωC)) = R + j(2πfL- (1/(2πfC))

tan(φ) = (ω2LC-1)/(RωC) = (4π2f2LC-1)/(2πfRC)


Skriv et svar til: Komplekse tal CL kreds

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.