Fysik

en firetaktsbenzinmotor's effekt

13. december 2008 af Zuper Zøde Zimon (Slettet)

Hey jeg sidder med SRP i 3G og er igang med at skrive om forbrændingsmotoren. jeg sidder og bøvler med en formel jeg ikke helt kan se hoved og hale i, i hvert et tal som indgår.

det som formelen går ud på er at beregne en firetakts  benzinmotors effekt, altså hestekræfkter (P;effekt) i kW.

her er formelen:

Peffekt= ((Md*n) / (9549))

n = motorens omdrejninger pr. minut.

Md = motorens drejningnsmoment

Md udregnes på følgende måde:

Md= FT* r

FT = Krumtappens drejekraft

r = krumtappens radius

det jeg ikke kan forstå er, hvad er det for en størrelse de 9549 som indgår i første formel til at beregne effekten. er det en konstant eller hvordan og hvorledes hænger det sammen.

MVH Simon Sørensen


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Efter formlen er effekten (arbejdet pr. tidsenhed) proportional med omdrejningstallet og med drejningsmomentet, og det lyder jo meget rimligt. Den faktor 1/9549, som du skriver ville være noget lettere at gætte, hvis du havde skrevet en enhed på den. Men jeg gætter på, at det har noget med oliens viscositet at gøre, men det er et rent gæt.


Skriv et svar til: en firetaktsbenzinmotor's effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.