Studievejledning

Bestået eller ej

14. december 2008 af tictac (Slettet)

Hej Allesammen.

Jeg har et spørgsmål som er blevet stillet herinde en million gange, dog synes jeg at det findes i mange varianter. Det store spørgsmål - Bestået eller ej.

Jeg fik min studentereksamen i 2004 og hører derfor ind under gammel karakterskala. Jeg har nu fået lyst til at læse videre og ønsker derfor at søge ind på en uddannelse. Denne uddannelse kræver at jeg har Engelsk på A-niveau fra gymnasiet. Jeg fik undervisning i Engelsk A, men fik ikke så pæne karakterer. Engelsk A består af både en skriftlig karakter og en mundtlig.

I den skriftlige del fik jeg 5 i årskarakter og 6 til eksamen.

I den mundtlige del fik jeg 7 i årskarakter, og var ikke til eksamen i det - og derfor er karakteren bare overflyttet.

Her kommer det egentlige spørgsmål.

Har jeg bestået?

Jeg har fra den skriftlige del ((5+6)/2) = 5,5, og fra den mundtlige del ((7+7)/2) = 7

Samlet set må det give 12,5, dette divideret med 2 giver 6,25. Er denne udregning "lovlig" eller skal gennemsnittet udregnes på en anden måde? For at opsummere, så går spørgsmålet vel i bund og grund på om man kan bestået et fag hvis ikke den ene del af skriftlig eller mundtlig er bestået. I mit tilfælde 5,5 og 7,0.

Er der evt. nogle af jer der har nogle link fra undervisningsministeriet eller lign hvor jeg kan læse helt konkret om dette?

Jeg håber jeg har gjort mig forståelig, hvis der er spørgsmål så hører jeg gerne fra jer.

På forhånd tak for hjælpen

Morten


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2008 af allan_sim

#0.

Ja, du er bestået, jf. §3, stk. 3 i https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=114570. Du skal ikke bestå på skriftlig og mundtlig del hver for sig, men på det vægtede gennemsnit.


Svar #2
14. december 2008 af tictac (Slettet)

Hej igen.

Tusind tak for det hurtige svar, og dejligt med en så positiv tilbagemelding.

Tak for hjælpen

Morten


Svar #3
14. december 2008 af tictac (Slettet)

allan_sim ----- >   Men der er dog stadig noget jeg ikke forstår.

her kommer først lige en copy paste fra det link du gav mig.

"Stk. 3. Når et fag forudsættes på et bestemt niveau, jf. stk. 1, skal ansøgeren have opfyldt bestågrænsen på dette eller et højere niveau i overensstemmelse med reglerne om karaktergivning i den pågældende gymnasiale uddannelse. Indgår der i faget flere karakterer, er kravet opfyldt, hvis det vægtede gennemsnit efter reglerne for den pågældende uddannelse er mindst 2,0. Kravet kan ikke opfyldes ved oprunding."

Den del af teksten jeg har gjort tyk vil jeg mene er relavant for mig.

Der står at faget er bestået hvis det vægtede gennemsnit på den pågældende uddanelse er mindst 2,0 (i mit tilfælde 6).

Hvad betyder det vægtede gennemsnit? Jeg må indrømme at jeg ikke helt forstår stk 3 ovenover til fulde, så hvis du ville være så venlig at oversætte - så ville jeg blive glad : )

Mvh Morten Nielsen


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2008 af allan_sim

#3.

På gammel ordning har alle karakterer samme vægt i gennemsnittet. Jeg ved ikke, om uni regner med overførte årskarakterer. Hvis de ikke gør, er dit snit (5+6+7)/3 =6. Hvis de gør, er dit gennemsnit (5+6+7+7)/4=6,25. Uanset hvad er du bestået.


Skriv et svar til: Bestået eller ej

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.