Matematik

5. grads ligning

14. december 2008 af mathjælp (Slettet)

Er der nogen smart måde at løse flg. ligning hvis man ikke må bruge CAS-program?

10^-57 =108x^5 + 10,8x^4 + 0,27x^3

(ligningen fremkommer i forb. med noget kemi)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2008 af Jerslev

#0: Well, jeg tror med god antagelse, at du kan sige at 10^-57 = 0 og så løse den vha. nulreglen.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2008 af Danielras (Slettet)

Nej. Du kan dog løse:

108x^5 + 10,8x^4 + 0,27x^3 = 0

Rimelig let ved at sætte x^3 udenfor en parentes, og benytte nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Hvordan er du kommet frem til den ligning?


Svar #4
14. december 2008 af mathjælp (Slettet)

#1,2

Så får jeg kun den negative løsning, og det er den positive løsning jeg skal bruge...

#3 Længere historie, men den er korrekt iflg. facit når jeg løser den på lommeregneren.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2008 af Jerslev

#4: De kan ikke løses analytisk uden meget meget lange udregninger.

- - -

mvh

Jerslev


Skriv et svar til: 5. grads ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.